Nyheter

Nyheter


2020


6/4 Våren är åter här och vi väntar med spänning på att se om Doris är dräktig.

Hela detta året kommer att bli lugnt pga coronaviruset.2019


30/5 Våren har kommit och nu väntar vi på att sommaren ska komma, denna våren har jag varit på en utställning än så länge. Det var Lidköping där Doris blev BIR & SE UCH, med var även Csaba som blev BIM. Jag har för en liten tid sedan parat Hjördis med Basse och vi hoppas på en kull valpar i slutet av juli.


2018


3/12 Ja som märks, så har det varit ett lugnt år här, gällande både utställningar och valpar. Våren 2019 kommer också gå i lugn takt, ev blir det valpar under nästa år.

Jag önskar er alla en god jul och ett gott nytt år!


2017


19/4 Oj vad tiden går! Ser att det var alltför länge sedan jag skrev något här, livet är som vanligt fyllt med familj, hundar, jobb och allt som hör till. I denna stund sitter jag och uppdaterar lite medans Elsa vilar inför kommande valpning, valparna bör komma idag, natt eller imorgon. Det ska bli jättekul med en kull igen då det nästan är 2,5 år sedan sist.

Vad gäller utställningar så blir det inte en massa i år då de yngre behöver pälsa på sig lite. Men några blir det allt.


2016


5/7 Borås utställningen är precis avklarad, med super resultat för Szarcsa´s kennel!

Dejsan (Szarcsa´s Dazzling Daisy) tog sitt andra cert och blev 3 bästa tik. Csaba slog på stort och blev Bäst i Rasen, Effie blev 2 bästa tik och Bästa Veteran.


Tanken var att nu skulle Elsa varit parad, men hon tyckte tydligen annorlunda. Vi gör ett nytt försök till våren, jag tänker även para Hjördis under 2017.


För övrigt blir det en ganska lugn sommar med få utställningar, som det ser ut nu är nästa Ransäter.


20/2 Nu kör vi på ett nytt år och nya utmaningar!

Jag har hunnit med att visa Biffen på My Dog i Gbg i början av januari, och nu siktar jag in mig på Crufts. Det  ska bli ett otroligt spännande äventyr! Vi tar husbilen och startar vår färd genom att lämna Sverige den 5 mars. Det blir både lite födelsedags-resa och utställnings-resa. Höjdpunkten blir ju helt klart att ställa Biffen i juniorklass på Crufts.

Förutom Crufts så har jag faktiskt inget inplanerat förrän i slutet av maj då det är SvkFur utställning i Tidaholm.


2015


13/12 Oj vilken dag vi hade igår i Stockholm på Nordisk vinnare 2015!! Vi hade med oss Effie, Csaba, Hjördis och Biffen. Det var för oss en okänd domare vid namn Dusan Paunovic, han visar sig vara en snabb och rörelse domare. Vilket är bra för mig då jag har bra rörelser på mina hundar. Det hela slutade med att Effie blev Nord vet V-15, Hjördis och Biffen blev Nord jun V-15. Csaba blev utan titel med cacib.

Jag är så stolt över mina hundar!


7/9 Det var längesedan som jag skrev något här, det har varit en hektisk tid med mycket jobb, hundar, jeepar och vänner. I går var det Europa vinnare-15 i Lilleström Norge. Jag hade med mig Hjördis och Biffen, mina 2 juniorer. Det gick jättebra, Biffen fick exellent och blev tvåa i sin klass med en fantastisk kritik. Hjördis var ensam i sin klass och hon vann den med exellent ck fick cert och blev Europa Junior vinnare-15.


Om några veckor styr vi mot Åland och Eckerös Int utställning, då är det Effie och Csaba som får följa med.


Jag planerar ju oxå att para i höst, det blir Szarcsa´s Cybill The Countess och Efyrans Jumping Jack Flash-Stripy. Där hoppas jag på någon mf valp, men vi får se.


16/3 Helgen som nu tagit slut har varit intensiv. På lördagen var det årsmöte i SvkFur i Åkers Styckebruk med tillhörande middag på kvällen. På söndagen var det Strängnäs Int utställning. Jag ställde Hjördis i valpklass och det gick toppen bra! Hjördis slog sin bror Kafka denna gången och blev Bir-valp. Sen kom även Karin med sina pulisar Greta (Szarcsa´s Astonishing Akira) och Elsa (Szarcsa´s Cybill The Countess). Elsa stod inför sitt championat, i öppenklass var det 4 tikar anmälda varav 3 stod inför sitt championat. Och Elsa vann! Så hon kan nu titulera sig Svensk & Dansk utställningschampion!

Grattis till Karin & Marcus Agehall med sina puli tjejer!


Januari-15 Nytt år och nya möjligheter! Valparna är 9 veckor nu och hanen Elusive Element "Biffen" kommer att stanna i kenneln. Förhoppningsvis så hittar jag en bra fodervärd åt honom. Tiken Exceedingly Ecco kommer att flytta till UK, detta blir kennelns första export. Vilket betyder att jag får lära mig massor igen. Härligt! Kunskap kan man inte få för mycket av. Hjördis är nu anmäld till sin första utställning, sen blir det flera.


2014


18/12-14 Det är långt mellan uppdateringarna....Men valparna är nu 4 veckor och fulla av bus. Alla hundarna (utom Csaba) tycker att valparna är hel kul! Jag har ännu inte bestämt mig, men det lutar åt att jag behåller båda två. Och söker därför fodervärdar. Känner du att du vill bli fodervärd, men inte nu så hör av dig ändå. Fodervärdar behövs nästan alltid vid en kull. Valparna har nu fått namn och registreringen är på gång.


18/8-14 Ja nu har det gått ett tag igen sen jag uppdaterade hemsidan.

Under sommaren har det varit lite tunt med utställningar, men jag var på Borås Nat och där blev Effie Bir och Big 4:a!

Jag har inga utställningar planerade utan väntar på att Effie ska börja att löpa.

Hon ska paras med Ch Weetoneon Artic Storm så fort hon kommer igång.

Sen har jag tingat en tikvalp  som kommer att flytta in här under hösten. Det ska bli jättekul med en valp i huset igen.


Ja då har vi tagit oss en bit in på det nya året och nu siktar vi in oss på SvkFur´s utställning den17 maj. Det kommer bli ett lugnt år vad det gäller utställningar, men jag laddar för augusti då det troligen blir parning med den otroligt snygga Ch Weetoneon Artic Storm! Det är redan 2 år sedan jag hade en kull valpar så man är allt lite sugen igen.


2013


9/12-13 Nu har vi klarat av Stora Stockholm. Det blev en tuff färd upp, ett snöoväder såg till att det tog 7 timmar att köra. Men väl där gick det bra, Effie blev Bim och därmed SE V-13! Vi hade oxå mammas Aghaton med oss och han blev Bir-Vet. Csaba blev 3 bh med ck och r-cacib. Jag är jättenöjd med de resultaten! Nu blir det lite lungt över jul och nyår, för att ta nya tag på My Dog i januari.


11/11-13 Det blev en ny utformning på hemsidan. Då jag själv inte klarade av den förra, hade glömt bort hur man gjorde. Så det fick bli en ny. Den 3 november blev Csaba SEUCH på Växjö Int, nu finns det en champion i de tre första kullarna (av fyra) ! Nästa utmaning blir Stora Stockholm i december.


6/8-13 Jag hade en fantastisk helg i Ransäter! Effie blev grupp 2:a på lördagen och Best In Show på Svk Fur´s egna utställning! Utöver det blev Csaba Bim båda dagarna med både cert och cacib. Swea blev Bir-Vet och sen Bis-2 Veteran. Så självklart är jag mer än nöjd med helgen! Nu väntar det lite vila för hundarna och inga utställningar på ett tag.


14/7-13 Nu har jag varit på lite utställningar igen och resultaten hittar du på respektive sida. Nästa utställning blir Ransäter och SvkFur´s egna utställning i Ransäter. Jag har inga särskilda planer framöver utan tar dagarna som dom kommer.


Måste ju tyvärr erkänna att jag är grymt dålig på att uppdatera hemsidan regelbundet! Ska verkligen försöka att bättra mig.


Vi har precis haft vår Special i klubben och det var en mycket trevlig utställning där det gick jättebra för mina hundar. Resultaten hittas på resp. sida. Szarcsa´s Dazzling Daisy gjorde debut på officiell utställning, med bravur! Exellent och 2 i juniorklass är ett kanon resultat. Dessutom fick vi besök av Daisys kullbröder Nilsson och Zac. (Szarcsa´s Daring Delight & Szarcsa´s Dashing Deluxe) Jätteroligt att se 3 av 4 syskon, alla har ett härligt temperament och utvecklas fint. 


2012


19/6-12 Jag har tyvärr lite problem att uppdatera, därför är det långt mellan uppdateringarna.


Karin och Szarcsa´s Astonishing Akira (Greta) har tagit ytterligare en titel RLD F (rallylydnad fortsättning).      Vi önskar dom lycka till i sin fortsatta jakt på nästa titel i avancerad klass.


Jag har 2 hanar till salu och 1 hane och 1 tik som jag söker fodervärder till.


12/5-12 Nu var det längesedan jag skrev något, datorn har inte riktigt jobbat med mig...Men nu ska vi se, Szarcsa´s Astonishing Akira (Greta) har erövrat en ny titel, RLD N (rallylydnad nybörjare). Och Karin fortsätter att tävla henne i fortsättnings klass, jag önskar henne lycka till och Grattis till titeln!


Idag 12/5 har jag varit på inoff utställning med Anneli och Szarcsa´s Charming Csaba (Csaba), han blev Bir-valp och grupp 4:a. Jättekul! Han är tidigare utställd 3 gånger med 2xBir-valp, 1xBim-valp och grupp 2:a. Även hans kull syster Szarcsa´s Cybill The Countess (Elsa) är utställd 2 gånger med bra resultat 1xBir-valp, 1xBim-valp och grupp 2:a.


Jag och Kristian har varit en tur till Riga i mars med strålande resultat. Swea Blev Lettisk champion och Lettisk vinnare - 12.


2011


28/11-11 Jag söker fodervärd till hanen Csaba, gärna i närheten av Boråstrakten.


26/11-11 Var jag i Lilleström och ställde Swea på Norsk Vinnare, det gick bra och hon blev Bir och därmed NO V-2011.


7/10 Fick Effie 3 valpar, allt gick bra och alla mår bra.


21/8-11 Var det SE V-11 i Norrköping, jag var där med Swea & hon vann tikklassen och blev SE V-11.


14/8-11 Idag var jag med Karin i Askersund, Swea blev BIR och Julle fick exellent OCH Szarcsa´s Astonishing Akira (Greta) blev Svensk Champion och därmed kennel Szarcsa´s första champion!!! Grattis Karin & Marcus!
28-31/7-11 Under dessa dagar var jag i Ransäter för att ställa under 3 dagar, alla var internationella. Det var inte så många anmälda, 8 , 7 resp 6st. Resultatet hittar du på Effies och Basses sidor, Aghaton var oxå med och han slutade som 2 bh med ck och r-cacib alla 3 dagarna.


Juli-11 Szarcsa´s Astonishing Akira (Greta) är patella undersökt UA.


2/7-11 Idag har vi varit på Borås nat utställning, jag hade Swea och Basse med mig. (Resultat på deras sidor) Greta var där och fick exellent, även Aghaton var där och fick exellent ck och blev BIM. Grattis Ewa!!


27/5-11 Då ska jag och Swea tävla lydnad igen, och förhoppningsvis får vi vårt sista 1:a pris och titeln LP1.


25/5-11 Idag var Greta på ultraljud, tyvärr visa det sig att hon var tom. Det blir till att försöka på nästa löp igen.


21/5-11 Idag har jag och Swea tävlat i lydnad. Det gick bra och vi fick vårat andra 1:a pris.


8/5-11 Vi har varit i Lidköping på utställning, jag hade Basse med mig och Karin var där med Greta. Greta blev Bim och fick sitt andra cert.


17/4-11 Det blev inte riktigt som planerat, Greta började att löpa mycket tidigare än vad vi trodde, så nu är det ev. valpningsdatumet 18 juni. Vi håller tummarna för att detta gick vägen och att det kommer små valpar så småningom.


20/2-11 Nu har jag fått ordning på datorn igen efter ett virus. Det har hittills på året inte hänt så mycket än.


Men det kommer att bli lite utställningar i år oxå, och så ska jag och Swea tävla lite lydnad för att förhoppningsvis få LP1 under våren.


Jag har uppdaterat Avelsplaner, planen är att Greta och Bamsen ska paras i Juni.


2010


12/12-10 Nu finns det en egen sida för Overallen Rasta.


11/12-10 Idag var Berne här och hälsade på. Han är en stor grabb med mycket päls, den fick vi fixat iordning. En mycket trevlig hund, med trevlig husse och matte. Det var verkligen roligt att träffa honom.


30/11-10 B-Kullen 1 år!! Grattis Berne & Basse!


29/11-10 Igår var vi i Lilleström Norge på Nordisk vinnare 2010, det gick fantastiskt bra och Basse blev Nordisk junior vinnare 2010. Swea blev bästa tik och Bim, och därmed Nordisk Vinnare 2010. Aghaton ville tyvärr inte gå i ringen, så det blev inget för honom.


20-11-10 Idag skulle Berne ha kommit på besök, men tyvärr har matte Gudrun gjort sig illa ryggen, så det får bli en annan gång. Men Karin & Marcus med Greta kommer förbi senare i em, och det blir roligt att träffa dom igen.


Nästa helg åker jag till Lilleström i Norge för att ställa på Nordisk vinnare 2010. Jag tar med mig Swea, Basse och Aghaton.


25/10-10 "Greta" Szarcsa´s Astonishing Akira HD A och öga UA.


11/10-10 Nu måste jag erkänna att jag varit dålig på att uppdatera. Ska försöka att bättra mig, det händer inte så mycket på hundfronten just nu. Jag ska åka till Växjö Int, jag tar med mig Basse och Swea.


25/9-10 Jag och Swea var på Åland, Swea blev BIR och tog certet och cacib. Så därmed blev hon finsk champion och cacibet var det sista hon behövde för att bli internationell champion. Gissa om man är helnöjd!


22/8-10 Jag och Basse har varit på Västkustvalpen. Basse fick Hp och blev BIR. I finalen var det ca 60 valpar i vår åldersklass och vi var kvar till sista gallringen. Så han kom ca 7:a av 60 valpar, det är jag fantastiskt nöjd med.


29/7-10 Nu var det länge sedan jag uppdaterade min sida, och mycke har hänt. Jag har varit på Wds i Herning Danmark, jag ställde Effie och hon fick Exellent och det är jag jättenöjd med.Dagen efter ställde jag på KHKG (Danska specialklubben), där tog hon certet och blev därmed Dansk Champion. Direkt därefter åkte jag och min familj + Swea & Effie till Kroatien på semester. Det var jätteskönt, men nu så är vi hemma igen.


19-21/6-10 Elmia.


Jag tar med mig Effie, Greta, Julle & Basse.


5/6-10 Vänersborg Nat utställning.


Julle BIR & CERT, Greta BIM & CERT och Basse BIR-Valp.


22/5-10 Borås inoff. Basse Bir-Valp med HP


14-16/5-10 Var jag och provade på vallning i Kågeröd. Kommer en berättelse om det senare.


Jag hade med mig Swea, Effie & Basse. Även Ewa var där med Julle & Aghaton.


9/5-10 Larv Nat. Effie var en stjärna som vanligt, men domaren tyckte inte att hon hade ett bra steg!


Julles resultat var samma som igår, men han blir säkrare och säkrare.


8/5-10 SvkFur Specialen i Larv. Jag ställde Effie (resultat på annan plats) & Basse. Han var jätteduktig och blev BIR- minivalp & därefter BIS3- minivalp.


Jag är jättenöjd. Även Julle var där, återigen en kanon kritik, men tyvärr kom inte svansen upp.


5/5-10 Nu har ju då utställnings säsongen äntligen startat. 8-9/5 är det SvkFur Specialen, där ställer jag Basse och Effie.


Larv Nat på söndag, då blir det Effie.


Helgen därefter 14-16/5 kommer jag att åka på vallningskurs med Swea, Effie & Basse.


Det ska bli jättekul och intressant.


1/5-10 Nu var det dags för Basses första utställning. Det var svinkallt och blåsigt. Basse och Julle var anmälda.


Basse tyckte att det var lite läskigt och morrade på domaren. Det gillade inte domaren, förutom det så skötte han sig kanon.


Julle fick nästan upp svansen....men inte riktigt.


28/3-10 Vi var i Varberg och ställde Julle. Han ville inte hålla svansen, men domaren sa att om han bara tagit upp svansen....


Det räckte för mig, det är bara att träna vidare.


13/3-10 Nu har Berne hittat ett eget hem hos Sten & Gudrun Johansson.


Vi önskar dom lycka till med guldklimpen.


27/2-10 Julles utställning gick sådär, det blev en slät etta.


27/2-10 Ska Julle på ännu en inoff utställning, jag återkommer med resultatet.


22/2-10 Just nu händer det inte mycket , det är mest snö överallt och det verkar som hundarna oxå har tröttnat på den.


Berne är fortfarande osåld, vet ni någon som är intresserad av att ge en framåt och snygg valp ett bra hem?


6/2-10 Var Ewa på en inoff utställning med Julle, och denna gången höll han svansen!


Det blev Hp och BIR.


Grattis!


14/1-10 Nu är valparna 6 veckor och det är full fart mest hela tiden. Dom har utvecklats till två nycket trevliga individer.


Jag söker köpare till en , då den som tingat honom tyvärr hastigt avled.


Och till en söker jag fodervärd/delägare.


2009


25/12-09 Nu har valparna blivit drygt 3 veckor och dom växer så det knakar.


Allt har gått bra och vi har börjat med lite smakportioner, det tycker dom är gott.


30/11-09 Nu har Swea fått sina valpar, det blev 2 rejäla hanar.


19/11-09 Idag har jag varit och ordnat lite nya plädar till valplådan, och så har jag klippt Sweas mage. Trist, men nödvändigt.


7-8/11-09 Var vi i Herning i Danmark, det var en jättetrevlig resa. Resultatet finns på Effies sida.


1/11-09 Ställde jag Effie i Växjö, hon fick certet och blev därmed SUCH, och även NUCH.


28/10-09 Swea konstaterat dräktig.


Hon beräknas valpa 30 nov.


28/10-09 Nero opererades för ett nästan avslitet korsband, allt gick bra och han vilar nu ut hemma.


14/10-09 Jag kommer att ställa Effie i Växjö och även i Herning x2 helgen efter.


Idag har vi varit hos veterinären med Nero.


Tyvärr har han en skada på korsbandet och detta måste opereras.


5/10-09 Idag fyller Effie 2 år!!


4/10-09 Har fått rapporter om att Greta klarat sin agilitykurs med bravur.


Nu är det bara att ge sig ut och tävla, lycka till!!


15/9-09 Idag har jag klippt ner Nero, lite sorgligt med tanke på att han var så snygg.


Men han går inte på några utst. utan är bara hemma på gården och i skogen. Det blir lättare för både honom och oss.


Det finns före och efter bilder i galleriet.


5-6/9-09 Åker jag till Högbo och ställer Effie 2 dagar.


15/8-09 Jag och Kattis åkte till Oslo och ställde ut våra hundar, det gick alldeles utmärkt.


Swea fick sitt cacib, så nu behöver hon bara ett till för att bli INTUCH.


Effie fick certet, så när hon blir SUCH blir hon även NUCH.


11/7-09 Idag har jag ställt Julle i Tvååker, resultatet blev en 2:a igen.


Han är fortfarande rädd, men det går framåt.


27/6-09 Julle har blivit ställd i Borås 1 HP.


17/5-09 Idag har jag varit i Hässleholm & ställt Effie & Julle.


Effie fick cert & Julle samma som sist.


10/5-09 Vi hade en bra dag i Larv, Swea blev Bir & Effie fick cert.


Julle tycker fortfarande att detta är jätteläskigt så han fick återigen en bra kritik men en 2:a.


Det är bara att träna vidare!!


15/4-09 Nu har jag anmält till Larv & Hässleholm.


Nu äntligen börjar utställningssäsongen!


1/3-09 Idag kom Karin & Greta på besök, hon har utvecklats jätte fint och är en härlig tjej.


28/2-09 Idag har Julle varit på en inoff. utställning. Han blev BIR-valp med HP.


15/1-09 Idag flyttade Ida hemifrån. Hon bor nu hos Kerstin & Eric, vi önskar dom lycka till med sin lilla tjej.


3-4/1-09 Greta & Julle ställdes ut på My Dog.


Dom fick båda jättefina kritiker & på söndagen blev Greta BIM-valp.


Även Effie ställdes ut, hennes resultat hittar du på hennes sida.


2008


10/12-08 När vi var i Stockholm fick jag träffa Greta och se hur hon hade utvecklats.


Hon kommer att bli en riktigt liten fin flicka.


26/11-08 Nästa lilla tur blir till Stockholm i december.


23/11-08 Jag har nu varit i Norge med ett godkänt resultat.


Både Swea & Effie fick CK.


2/11-08 Nu siktar vi in oss på resan till Hamar och NV-08.


1/11-08 Växjö Int är nu avklarad, Effie fick sitt 3dje cert & placerade sig som 4 bästa tik.


Kira och Julle fick 1-1 Med jättebra kritik, tyvärr så tyckte dom att det var lite läskigt så dom fick inga Hp.


Kiras nya familj, Karin & Marcus kom till Växjö och hämtade hem sin guldklimp.


Vi önskar dom lycka till.


26/10-08 Nu är det bara en vecka kvar innan jag åker till Växjö.


Jag tar med mig Effie, Kira,Julle & Aghaton.


1/10-08 Det gick inte riktigt som jag hade hoppats på Åland.


Swea blev placerad som 3btkl med exellent.


Aghaton däremot tog CERT CACIB BIM och blev därmed FINUCH.


28/9-08 åker jag till Åland med Swea & Aghaton, för att förhoppningsvis få det finska championatet.


Jag återkommer med resultat.